Sažem počinje gradnju fabrike u aprilu

Bez autora
Feb 03 2011

Grad Niš besplatno će ustupiti komunalno opremljeno zemljište u vrednosti od 1,32 miliona evra za još tri kompanije, među kojima je i francuski Sažem. Ugovor o otvaranju fabrike Sažema u Nišu biće potpisan sredinom ovog meseca, a njena gradnja započeće u aprilu i biti završena na jesen, saopšteno je nakon jučerašnje sednice Gradskog veća. Gradsko veće usvojilo je elaborat o opravdanosti otuđenja bez naknade građevinskog zemljišta u radnoj zoni Donje Međurovo i kompleksu Elektronske industrije na kojem će svoje fabrike otvoriti Sažem, Jura eltik, koja je sestrinska firma Jure, kao i kompanija konditorskih proizvoda Haj Ararat, koja će izgraditi pogon u krugu EI.

Sažem počinje gradnju fabrike u apriluGrad Niš besplatno će ustupiti komunalno opremljeno zemljište u vrednosti od 1,32 miliona evra za još tri kompanije, među kojima je i francuski Sažem.

Ugovor o otvaranju fabrike Sažema u Nišu biće potpisan sredinom ovog meseca, a njena gradnja započeće u aprilu i biti završena na jesen, saopšteno je nakon jučerašnje sednice Gradskog veća.

- Gradsko veće usvojilo je elaborat o opravdanosti otuđenja bez naknade građevinskog zemljišta u radnoj zoni Donje Međurovo i kompleksu Elektronske industrije na kojem će svoje fabrike otvoriti Sažem, Jura eltik, koja je sestrinska firma Jure, kao i kompanija konditorskih proizvoda Haj Ararat, koja će izgraditi pogon u krugu EI. Sve one izgradiće fabrike do kraja ove godine i zaposliti oko 600 radnika, a elaborat pokazuje da će grad Niš samo od ove tri kompanije u roku od 10 godina ostvariti prihod od 30 miliona evra - rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik